Стручно предавање за примена на компресивна терапија при лекување на хронични рани

Во организација на австриската компанија Lohmann & Rauscher на 10 ноември, 2016 г., со поддршка на ФИЛА-ФАРМ во Аудиториумот на новата болница Филип Втори, беше одржано стручно предавање на тема Примена на компресивна терапија при лекување на хронични рани.

18 Ноември – Европски ден на рационална употреба на антибиотици

Европскиот ден за рационална употреба на антибиотици, за прв пат  се одбележува низ Европа на 18 ноември 2008 година и претставува Европска иницијатива за јавно здравје. Целта е да се подигне свеста за проблемот со антибиотската резистенција, и  при тоа даде информации за правилна примена која води кон ефикасност на антибиотиците.

Ozonosan

Undefined

The medicines company

Undefined

Edwards

Undefined

Sopharma

Undefined

Stericlin

Undefined

Nonin

Undefined

Maquet

Undefined

Vygon

Undefined

Pages

Од идеја до реализација

Фила-Фарм ДООЕЛ е фирма посветена на создавање на најдобрите можни решенија за Вашата болница.

AZTEC HEART

EDWARDS

MAQUET GETINGE

SERAG WIESSNER

Настани и новости

18 Ноември – Европски ден на рационална употреба на антибиотици повеќе

18 Ноември – Европски ден на рационална употреба на антибиотици повеќе

Стручно предавање за примена на компресивна терапија при лекување на хронични рани повеќе

Стручно предавање за примена на компресивна терапија при лекување на хронични рани повеќе

Денес се одбележува светскиот ден на фармацевтите! повеќе

Денес се одбележува светскиот ден на фармацевтите! повеќе

Стопанската Комора на Македонија и додели на ФИЛА-ФАРМ Excellent SME Macedonia дигитален вебсајт сертификат повеќе

Стопанската Комора на Македонија и додели на ФИЛА-ФАРМ Excellent SME Macedonia дигитален вебсајт сертификат повеќе

ФИЛА-ФАРМ дел од првиот Конгрес на физиотерапевти на Р. Македонија повеќе

ФИЛА-ФАРМ дел од првиот Конгрес на физиотерапевти на Р. Македонија повеќе